Kardemom poeder (bio)

 1,20 5,00

  
Kardemom (Elettaria cardamomum) is familie van gember. Te verkrijgen als peul of als poeder.
De kleine kardemom heeft kleine groene zaden. De zaden van de kardemomplant vormen de specerij
Kardemom staat bekend als nummer drie in de lijst van meest dure specerijen in de wereld (na saffraan en vanille)
Kardemom is een van de oudst bekende specerijen, maar wordt in Westerse keukens niet
zo veel gebruikt. In Azië en in het Midden-Oosten echter is het een geliefde smaakmaker.
De smaak van kardemom is kruidig met een beetje mint en citroen. Het kruid heeft een zoete, scherpe geur.
De Kardemompoeder is een belangrijk deel van diverse kruidenmengsels, zoals het Indiase garam massala, het Ethiopische berbere, de Nederlandse speculaas- en koekkruiden en kerriepoeders. Verder is kardemom een belangrijk ingrediënt in zoete gerechten.
Het wordt dan ook veel gebruikt (in de Indiase keuken) in nagerechten, overigens ook wel in hartige gerechten.
Door te kauwen op de zaadjes krijg je een frisse adem.
De kardemomzaden zijn ook goed voor de spijsvertering, zijn stimulerend en krampwerend.
Weight 10 g
Maat/eenheid

, ,

Updating…
  • No products in the cart.