Tuin

De tuin is aangelegd in de vorm van ons BLOEMSYMBOOL. Aan weerszijden van het hoofdpad – de stengel – liggen de kruidenbedden – de bladeren – die voor productie worden gebruikt. Naar achteren toe worden deze bedden steeds ronder en aan het eind gaan zij over in een cirkel – DE BLOEM. De bloem bestaat uit twee hoofdpaden die helemaal rond gaan, – de kelk – en – de kroon – en in het midden bevindt zich de ZESPUNTIGE STER.

Deze ster is het symbool van de verbinding tussen de lucht energie en de aarde energie; het mannelijke en het vrouwelijke: tegenstellingen die in elkaar opgaan en iets nieuws vormen. De tuin eindigt in de HOUTWAL een natuurlijke beschutting voor mens en dier. Hierin staan allerlei bomen en kruiden, die we voor de kruidenoogst kunnen gebruiken.

Om het werken in de tuin wat overzichtelijk te maken, hebben we de bedden ingedeeld in zogenaamde kamers. Elke kamer heeft een eigen kleur oplopend met de kleuren van de regenboog: en wordt door een haag of wal afgescheiden. Op de plattegrond kunt U duidelijk deze indeling zien.

We verbouwen in onze tuin zo`n 60 soorten geneeskruiden op ecoloqische manier. Zij vormen de basis van onze kruidenproducten die het eko-keurmerk dragen. Onze productie bestaat uit 3 onderdelen:

  • kruidentheeën en keukenkruiden: deze kruiden worden geoogst en gedroogd op onze mooie droogzolder en later verwerkt tot vele soorten geneeskrachtige en- familie-mengsels of verwerkt in keukenkruiden
  • oliën en zalven: verse kruiden worden verwerkt tot helende en verzorgende olie en zalven en balsems
  • tincturen: de verse kruiden worden direct in de eko-alcohol geknipt en verwerkt tot kruidenmedicijnen.

Alle kruiden worden met veel zorg en aandacht met de hand geoogst en verwerkt. Het onderhoud en de oogst is dan ook zeer veel werk en lukt alleen zolang we het met plezier doen. De eindproducten verkopen we aan huis, in de tuin, over de post en in enkele winkeltjes in de regio.

In ons bedrijf vormt de educatie een zeer belangrijk onderdeel. Wij geven graag onze kennis over kruiden door en leiden mensen op tot Kruidengeneeskundige. Naast de Vakop1eiding Kruidengeneeskunde geven we ook kortere cursussen, praktijklessen en rondleidingen in de tuin. We hebben ook een kruidenboek geschreven: Signatuur en Eigenschappen van Kruiden dat pas weer herzien is en toe is aan de 9de druk. Het is in ons bedrijf altijd mogelijk om mee te werken en al doende iets van kruiden te leren en te genieten van de stilte. de kruiden en de vogels en de hommels en de …

Wij wensen U een prettige rondwandeling, neem ook een kijkje op de droogzolder en in de winkel. (Open van 09.00 – 17.30) tel: 06-38731563 Wij hopen dat U onze gezonde kruidenproducten gaat waarderen.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.