Vakopleiding Kruidengeneeskunde

Het Kruidenrijk verzorgt al 30 jaar een gedegen Vakopleiding Kruidengeneeskunde. De opleiding duurt 4 jaar, in blokken van 2 jaar, en is zeer afwisselend en boeiend om te volgen. Hij wordt gegeven in Haaren (NBr) en in Amsterdam (NH) door enthousiaste docenten. 
In Oosterblokker (NH) wordt een vernieuwde tweejarige Basisopleiding Kruidengeneeskunde gegeven.

Iedereen met interesse in kruiden en kruidengeneeskunde kan meedoen. De kosten zijn meestal geen drempel. Betalingsregelingen zijn mogelijk. Bij de begin en eindtijden is rekening gehouden met de drukte op de weg en schoolgaande kinderen. De vakanties volgen de schoolvakanties in de regio.
De cursus is zeer praktisch; theorie en praktijk wisselen elkaar af. Bij alle cursuscentra ligt een kruidentuin.

Basisopleiding Kruiden

te Oosterblokker

Het 1e jaar van deze opleiding is hetzelfde als die van de Basiscursus van de Vakopleiding. Geneeskrachtige Kruidenkennis en het maken en gebruiken van producten staan centraal. In het 2de jaar staat de toepassing van de kruiden bij veel voorkomende eenvoudige aandoeningen centraal.

Lees verder ➜

Basiscursus Vakopleiding

te Haaren en Amsterdam

In het eerste jaar worden ongeveer 45 geneeskrachtige kruiden besproken.
Er is uitleg over diverse bereidingswijzen van kruiden en hoe je kruidenpreparaten kunt maken. In de praktijklessen wordt daarmee geoefend en ook thuis kun je er mee aan de slag gaan.

Lees verder ➜

Vervolgcursus Vakopleiding

Inhoud van de Vervolgcursus (= 3e en 4e jaar) De Vervolgcursus, het 3e en 4e jaar, is een vervolg op de Basiscursus dus is bestemd voor mensen die minimaal de Basiscursus gevolgd moeten hebben.In het 3e jaar wordt er namelijk dieper ingegaan op het therapeutisch

Lees verder ➜

Examenjaar Vakopleiding

Inhoud van het 4e jaar In deze jaarcursus komen de resterende onderwerpen aan de orde en het eind­examen wordt voorbereid. Verder is de aanpak hetzelfde als in het derde jaar. Aan het eind van de cursus wordt je geacht in staat te zijn een totaal

Lees verder ➜
Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.