Vakopleiding Kruidengeneeskunde

Het Kruidenrijk verzorgt al 30 jaar een gedegen Vakopleiding Kruidengeneeskunde. De opleiding duurt 4 jaar, in blokken van 2 jaar, en is zeer afwisselend en boeiend om te volgen. Hij wordt gegeven in Haaren (NBr) en in Amsterdam (NH) door enthousiaste docenten. 
In Oosterblokker (NH) wordt een vernieuwde tweejarige Basisopleiding Kruidengeneeskunde gegeven.

Iedereen met interesse in kruiden en kruidengeneeskunde kan meedoen. De kosten zijn meestal geen drempel. Betalingsregelingen zijn mogelijk. Bij de begin en eindtijden is rekening gehouden met de drukte op de weg en schoolgaande kinderen. De vakanties volgen de schoolvakanties in de regio.
De cursus is zeer praktisch; theorie en praktijk wisselen elkaar af. Bij alle cursuscentra ligt een kruidentuin.

2 jarige Basisopleiding Kruiden

te Oosterblokker

In Oosterblokker vormt de tweejarige basisopleiding een geheel. In het 1e jaar wordt hetzelfde behandeld als in de Vakopleiding. In het 2de jaar staat toepassing en gebruik van de kruiden bij veel voorkomende aandoeningen centraal. Deze jaren zijn heel praktisch.

Lees verder ➜

Basiscursus Vakopleiding

te Haaren en Amsterdam

In het eerste jaar worden ongeveer 45 geneeskrachtige kruiden besproken.
Er is uitleg over diverse bereidingswijzen van kruiden en hoe je kruidenpreparaten kunt maken. In de praktijklessen wordt daarmee geoefend en ook thuis kun je er mee aan de slag gaan.

Lees verder ➜

Vervolgcursus Vakopleiding

te Haaren en Amsterdam
De vervolgcursus, 3e en 4e jaar, is bestemd voor mensen die de basiscursus gevolgd hebben. Het is veel meer therapeutisch gericht. Vanuit de orgaansystemen worden vele aandoeningen besproken. Vanuit de natuurgeneeskunde wordt gekeken naar oorzaak en gevolg. Men leert advies te geven over kruiden, voeding en leefstijl.

Lees verder ➜

Examenjaar Vakopleiding

Het 4e jaar kan worden afgesloten met het examen. Dit is alleen mogelijk voor mensen die de hele opleiding hebben gevolgd en alle toetsen en opdrachten voldoende hebben gemaakt. Men kan nu therapeutisch gaan werken als kruidengeneeskundige. We zijn niet aangesloten bij beroepsvereniging. Hun eisen veranderen te snel.
Doe je geen examen dan krijg je een certificaat.

Lees verder ➜
Updating…
  • Geen producten in je winkelwagen.