In onze webwinkel betaal je na ontvangst, geldt niet voor nieuwe klanten.

Summerschool Kruiden is vol

Nog geen Vakantie plannen?

Heb je altijd al willen weten hoe je geneeskrachtige kruiden kunt gebruiken? In deze 2 daagse leer je een aantal veel gebruikte kruiden kennen. Je leert hoe ze er uitzien, en hoe je ze kunt verwerken.

De lessen zijn zeer praktisch gericht zodat je al gauw thuis zelf aan de slag kunt. In de les ga je zelfs een eigen zalf of olie maken.  Enkele kruiden als goudsbloem, guldenroede, kaasjeskruid, Janskruid, pepermunt en lavendel zullen wellicht behandeld worden.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • algemeen gebruik en toepassing van kruiden;
  • de zomerkruiden en hun veelzijdig gebruik;
  • de toepassing van kruiden als E.H.B.O. middel;
  • het oogsten, drogen en verwerken van kruiden tot thee
  • het maken van olie en zalf en stempels
  • het herkennen van kruiden door waarneming en signatuur;

Deze cursus is ook een soort kennismakingscursus, voor de Vakopleiding Kruidengeneeskunde maar is ook een mogelijke vervanging van de geannuleerde voorjaarscursus. Er komt later een najaarskruidencursus.

Plaats en docent

De cursus wordt Veilig gegeven: in Amsterdam door Gerry Boots, een zeer praktische kruidendocent.De docent weet via deze cursus vele mensen te inspireren en enthousiast te maken

Er grenst meteen een rijk gevulde kruidentuin aan de cursusruimte.

De Kruidenschool
Nieuwendammerkade 24 E1
1022 AB Amsterdam

zie https://www.buurtboerderij.nl/verhuur

Tijd en Data

2 daagse op woensdag 15 juli en 22 juli van 10.00-16.00 uur met lunchpauze. Inbegrepen lesmateriaal, zelf gemaakte kruidenproducten en kruidenthee.

Kosten

(ivm corona niet meer dan 8 mensen)

De hele 2 daagse kost 120 euro. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro en maakt inschrijving definitief. Betaling kan op NL83INGB0004059237 van Het Kruidenrijk. Je kunt ook je Tegoedbon verzilveren. Het restant 95 euro graag voor of op de 1e lesdag betalen.

Inschrijven Workshops