Dillegroen (bio)

 1,20

  
(Anethum graveolens)
Dille is een kruid met een uitgesproken scherp aromatisch en toch ietwat zoetige smaak.
Smaak
Dille wordt gebruikt bij vis, vooral in een saus, bij flauwe groenten die wat opgepept moeten worden en bij de inmaak van augurken,
komkommers, uitjes enz. waarbij zowel dillegroen als dillezaad kunnen worden gebruikt. Ook bij het inmaken van zuurkool wordt wel eens dille gebruikt.
Dillezaad smaakt uitstekend in bepaalde sterke groenten als kool.
Ook soepen kunnen er heel smakelijk van worden zoals asperge soep.
Het vormt een goede combinatie met kool-, komkommer- of aardappelsalade. Verder ook met gegrilleerde of gekookte vis en lamsragoût.
Recept : Dille –aardappelen
kilo aardappelen
35 gram boter
1 ui
1 teentje knoflook
bouillon (heel weinig)
zout
2 opgehoopte eetlepels dille (vers gehakt of groen-gedroogd)
2 eetlepels zure room
1 eetlepel bloem.
Bereiding: kook biologische aardappelen met schil en al, ontvel ze en snij ze in tamelijk dunne plakken.
Bak fijngehakte ui en knoflook goudbruin. Strooi de bloem erbij, bak die wat bruin en roer het tot een gladde saus met bouillon of water met wat zout.
Voeg dille toe en laat het mengsel 5 minuten pruttelen.
Voeg aardappelen toe en laat deze goed warm worden in de saus.
Vlak voor het opdienen de room toevoegen.
Weight 15 g
Maat/eenheid

Updating…
  • No products in the cart.