Voorjaarscursus te Oosterblokker

 

Start:  maandag 26 maart

De cursus bestaat uit 7 lessen in de ochtend of de avond

Je maakt kennis met de

planten die als eerste boven de grond komen kijken.

Ontdek de wereld van de voorjaars(on)kruiden. Zou het kunnen zijn dat een bepaald onkruid niet zomaar in je tuin groeit, maar daar is gekomen omdat jij het nodig hebt?

Ga mee op deze ontdekkingsreis!

Leer wat de kruiden te vertellen hebben, maak je eigen medicinale zalf, tinctuur, theemix.

De voorjaarskruiden zoals het Longkruid, de brandnetel en de paardenbloem zitten boordevol vitamines en mineralen en helpen het lichaam van binnen uit schoon te maken, goed om in te zetten bij voorjaarsmoeheid, verzuring en eczeem.

Ook heel trendy is “eten uit de natuur”: we hebben een tuin vol met de heerlijkste onkruiden. wist je dat je van bloemen ook de hele gezonde en lekkere hapjes en drankjes kunt maken? Zoals vlierbloesemjam of een lekkere paardenbloemensiroop. Met het zeer gevreesde zevenblad kan je een heerlijke pesto maken. Brandnetel prikt niet meer als je het gekookt hebt, die kan dan in een heerlijke kruidensoep, paardenbloemblaadjes in de sla….

Laat je verbazen over wat je allemaal aan eetbare planten kunt vinden in de natuur. Je eet jezelf gezond! Daarom sluiten we de laatste les af met een heerlijke maaltijd/hapjes uit eigen tuin, de recepten krijg je natuurlijk ook mee naar huis!

Dus veel praktijk, maar ook vertellen we over de geneeskracht van de kruiden en we gaan natuurlijk de mooie kruidentuin in om de kruiden te voelen, proeven en te herkennen.

Tijd en Data

 • Cursusdagen (de weken zijn niet aansluitend)maandagochtend 9:30 tot 12:00  

  De lessen zijn op: 26 maart, 9, 16, 23 april, 14, 28 mei, 11 juni

  Maandagavond van 19:30 tot 22:00

  kosten: € 135,00

   

  De lessen worden gegeven door:  Yvonne Komen en/of Annet van der Tweel

  Locatie: Zuiderdracht 14  in Oosterblokker

  Opgeven bel of mail: Annet van der Tweel 0229-245921 annetkruidenadvies@quicknet.nl

Updating…
 • Geen producten in je winkelmand.