Voorjaars Kruidencursus te Rotterdam

Dit voorjaar start Het Kruidenrijk een Voorjaarscursus in de prachtige Drrroomland tuin te Rotterdam Hilligersberg

In 6 lessen van 4 uur leer je bijna 20 veel gebruikte kruiden kennen. Je leert hoe ze er uitzien, en hoe je ze kunt verwerken.
De lessen zijn zeer praktisch gericht zodat je al gauw thuis zelf aan de slag kunt. In de les ga je zelfs een eigen zalf maken.

Enkele voorjaarskruiden als hondsdraf, brandnetel, paardenbloem, viooltje, dovenetel, speenkruid en weegbree en nog een aantal zullen behandeld worden.
De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • gebruik van kruiden en keukenkruiden;
  • het herkennen van kruiden door waarneming en signatuur in de tuin en bos en berm
  • de toepassing van kruiden als E.H.B.O. middel;
  • het oogsten, drogen en verwerken van kruiden tot thee;

De cursus is een kennismaking met de wereld van de geneeskrachtige planten en kruiden. Die groeien en bloeien in kruidentuinen, bossen, weilanden, bij sloten en in bermen. Aan de hand van theorie, verhalen en praktijk opdrachten wordt de deelnemer meegenomen in de wondere wereld van de natuur. Een enkele keer zal de deelnemer gevraagd worden er op uit te gaan om iets mee te brengen (uit de natuur) voor de volgende les. Er wordt gezocht naar een verbinding met de planten en hun omgeving. Het Drrroomland  is van een dusdanige schoonheid, dat enkel het “er zijn” al zal bijdragen aan een heerlijke ochtend.

De lessen zijn interactief, worden gegeven in een losse stijl en volgen het ritme van het seizoen. Na deze korte cursus zal de natuur anders worden beleefd.

Deze cursus kan worden vervolgd door de najaarscursus en evt de Vakopleiding Kruidengeneeskunde. Bovendien kun je in de zomer gelijk al van alles met kruiden gaan doen.

Plaats en Docent

De cursus wordt gegeven: in cursusruimte van de

Drrroomland tuin
Tsjaikofskilaan 25 
3055KP Rotterdam

Aan het eind van de  Tsjakofskilaan even het Bergse bos inlopen en dan naar rechts. De tuin is goed te bereiken met openbaar vervoer met de bus vanaf het station
zie voor route en informatie over deze plek op google maps

De docent is Shiva Maniotidis-Spaarenberg  een gediplomeerde kruidengeneeskundige van Het Kruidenrijk. De docent weet via deze cursus vele mensen te inspireren en enthousiast te maken.

Tijd en Data
Dit zijn 6 zaterdagen  van 11.00 tot 15.00 uur door Shiva Spaarenberg

Start:     11 maart
daarna  25 mrt, 8 en 22 april – 13 mei en 27 mei

Kosten: 

De hele cursus kost 250 euro. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro en maakt inschrijving definitief en wordt van cursusgeld af gehaald 

Betaling kan op NL83INGB0004059237 van Het Kruidenrijk te Haaren.

Het restant 225 euro graag voor of op de 1e lesdag betalen.

Gebruik de knop hiernaast om je direct in te schrijven.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.