Voorjaars Kruidencursus te de Bilt

In het voorjaar  organiseert Het Kruidenrijk altijd korte cursussen waarin je kunt kennismaken met geneeskrachtige kruiden.

Dit jaar weer op het prachtige Landgoed Vollenhoven in de Bilt
In 4 lessen van 3 uur leer je een aantal veel gebruikte kruiden kennen. Je leert hoe ze er uitzien, en hoe je ze kunt verwerken.
De lessen zijn zeer praktisch gericht zodat je al gauw thuis zelf aan de slag kunt. In de les ga je zelfs een eigen zalf maken.

Enkele voorjaarskruiden als hondsdraf, brandnetel, paardenbloem, viooltje, dovenetel, speenkruid , Pinksterbloem en weegbree zullen uitgebreid behandeld worden.
De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • gebruik van kruiden en keukenkruiden;
  • het herkennen van kruiden door waarneming en signatuur in de tuin en bos en berm
  • de toepassing van kruiden als E.H.B.O. middel;
  • het oogsten, drogen en verwerken van kruiden tot thee;

De cursus is een kennismaking met de wereld van de geneeskrachtige planten en kruiden. Die groeien en bloeien in kruidentuinen, bossen, weilanden, bij sloten en in bermen. Aan de hand van theorie, verhalen en praktijk opdrachten wordt de deelnemer meegenomen in de wondere wereld van de natuur. Een enkele keer zal de deelnemer gevraagd worden er op uit te gaan om iets mee te brengen (uit de natuur) voor de volgende les. Er wordt gezocht naar een verbinding met de planten en hun omgeving. Het landgoed is van een dusdanige schoonheid, een pareltje in de randstad, dat enkel het “er zijn” al zal bijdragen aan een heerlijke middag.

De lessen zijn interactief, worden gegeven in een losse stijl en volgen het ritme van het seizoen. Na deze korte cursus zal de natuur anders worden beleefd.

Deze cursus kan worden vervolgd door de najaarscursus en evt de Vakopleiding Kruidengeneeskunde. Bovendien kun je in de zomer gelijk al van alles met kruiden gaan doen.

Plaats en Docent

De cursus wordt gegeven: in de Orangerie aan de Utrechtseweg 65 van het landgoed Vollenhoven te De Bilt. De ruimte wordt niet verwarmd, en er wordt veel buiten les gegeven. Dus kleed je warm aan.
De docent is Gisela Timmermans een gediplomeerde kruidengeneeskundige van Het Kruidenrijk. Ze heeft speciale tincturen ontwikkeld voor vrouwen: Klik hier voor meer info. De docent weet via deze cursus vele mensen te inspireren en enthousiast te maken.

Er grenst meteen een mooie kruidentuin aan de Orangerie.

Tijd en Data
Dit zijn 4 woensdagmiddagen:  van 13.30 tot 16.30 uur door Gisela Timmermans

Start: 6 april (onder corona voorbehoud)
daarna  13 april, 20 en 11 mei

Kosten: 
De hele cursus kost 140 euro.
Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro en wordt van cursusgeld af gehaald en maakt inschrijving definitief.
Betaling kan op NL83INGB0004059237 van Het Kruidenrijk te Haaren.
Het restant 115 euro graag voor of op de 1e lesdag betalen.

Gebruik de knop hiernaast om je direct in te schrijven.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.