In onze webwinkel betaal je na ontvangst, geldt niet voor nieuwe klanten.

Najaars Kruidencursus te de Bilt

In het najaar 2020 organiseert Het Kruidenrijk altijd korte cursussen waarin je kunt kennismaken met geneeskrachtige kruiden.

Dit jaar ook op het prachtige Landgoed Vollenhoven in de Bilt

In 4 lessen van 3 uur leer je een aantal veel gebruikte kruiden kennen. Nu alleen 1 workshop op 8 okt. Je leert hoe ze er uitzien, en hoe je ze kunt verwerken.

De lessen zijn zeer praktisch gericht zodat je al gauw thuis zelf aan de slag kunt. In de les ga je zelfs een eigen zalf maken.

Enkele najaarskruiden als smeerwortel,  goudsbloem, guldenroede, wilg,  salie, rozemarijn en valeriaan zullen behandeld worden.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • gebruik van kruiden en keukenkruiden;
  • het herkennen van kruiden door waarneming en signatuur in de tuin en bos en berm
  • de toepassing van kruiden als E.H.B.O. middel;
  • het oogsten, drogen en verwerken van kruiden tot thee; het maken van olie en zalf.

De cursus is een kennismaking met de wereld van de geneeskrachtige planten en kruiden. Die groeien en bloeien in kruidentuinen, bossen, weilanden, bij sloten en in bermen. Aan de hand van theorie, verhalen en praktijk opdrachten wordt de deelnemer meegenomen in de wondere wereld van de natuur. Een enkele keer zal de deelnemer gevraagd worden er op uit te gaan om iets mee te brengen (uit de natuur) voor de volgende les. Er wordt gezocht naar een verbinding met de planten en hun omgeving. Het landgoed is van een dusdanige schoonheid, een pareltje in de randstad, dat enkel het “er zijn” al zal bijdragen aan een heerlijke middag.
De lessen zijn interactief, worden gegeven in een losse stijl en volgen het ritme van het seizoen. Na deze korte cursus zal de natuur anders worden beleefd.

Deze cursus kan worden vervolgd door de voorjaarscursus en evt de Vakopleiding Kruidengeneeskunde. Bovendien kun je in het najaar gelijk al met kruiden iets gaan doen.

Plaats en docent

De cursus wordt gegeven: in de Orangerie aan de Utrechtseweg 65 van het landgoed Vollenhoven te De Bilt. Graag goed aankleden voor buiten en schrijfblok met stevige kaft meenemen.
De docent is Gisela Timmermans een gediplomeerde kruidengeneeskundige van Het Kruidenrijk. De docent weet via deze cursus vele mensen te inspireren en enthousiast te maken.

Er grenst meteen een tuin aan de Orangerie.

Tijd en data
Dit zijn 1 donderdag:  van 14.00 tot 17.00 uur door Gisela Timmermans

Start: 8 oktober 2020

Kosten: 

De hele cursus kost 35 euro.
Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro en wordt van cursusgeld af gehaald en maakt inschrijving definitief.
Betaling kan op NL83INGB0004059237 van Het Kruidenrijk te Haaren.
Het restant 10 euro graag voor of op de 1e lesdag betalen.

Gebruik de knop hiernaast om je direct in te schrijven.