Inhoud van het 3e jaar (toekomstige 4de jaar)

In deze jaarcursus komen de resterende onderwerpen aan de orde en het eind­examen wordt voorbereid. Verder is de aanpak hetzelfde als in het tweede jaar. Aan het eind van de cursus wordt je geacht in staat te zijn een totaal behandelingsplan te maken voor mensen met een hulpvraag. Je beschikt dan over voldoende parate kennis, inzicht in ziekte en gezondheid, en je geeft blijk van je mensenkennis en intuïtie.

Er worden nog enkele nieuwe kruiden besproken, er zijn enkele Bloesemremedielessen en de overige orgaansystemen komen aan de orde:

  1. de huid
  2. kinderziektes
  3. het bewegingsstelsel, botten, gewrichten en spieren
  4. het zenuwstelsel, hoofd en ogen
  5. het hormoonstelsel

Het derde jaar (later 4de) wordt afgesloten met een eindexamen voor diegenen die dat willen. Zij ontvangen een diploma. De anderen ontvangen een certificaat als bewijs dat ze de vakopleiding gevolgd hebben.

Inschrijven

U kunt zich hier inschrijven.

Toelatingseisen

Iedereen die in heeft in kruiden en zich wil verdiepen in de natuurlijke geneeskunde kan deze opleiding volgen Er is dus geen vooropleiding nodig.

Lesdagen

Klik hier voor een overzicht van de lesdagen voor het studiejaar 2017/2018.

Kosten

De kosten per cursusjaar bedragen:
€ 725,-- of 765,--

Het examengeld:
€ 80,--

Termijnbetaling is mogelijk als het nodig is, er komen dan bankkosten bij nl. 2 euro per termijn. Je mag dit formulier gebruiken: overeenkomst.pdf