Najaars kruidencursus

In het najaar 2017 organiseert Het Kruidenrijk altijd een korte cursus waarin je kunt kennismaken met geneeskrachtige kruiden.

In 6 lessen van 2 1/2 uur leer je een aantal veel gebruikte kruiden kennen. Je leert hoe ze er uitzien, en hoe je ze kunt verwerken.

De lessen zijn zeer praktisch gericht zodat je al gauw thuis zelf aan de slag kunt. In de les ga je zelfs een eigen zalf maken. Enkele najaarskruiden als goudsbloem, guldenroede, wilg, smeerwortel, salie, rozemarijn en valeriaan zullen uitgebreid behandeld worden.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • algemeen gebruik en toepassing van kruiden en en keukenkruiden;
  • het herkennen van kruiden door waarneming en signatuur in onze mooie Kruidentuin;
  • de toepassing van kruiden als E.H.B.O. middel;
  • het oogsten, drogen en verwerken van kruiden tot thee; het maken van olie en zalf.

Deze cursus is ook een soort kennismakingscursus, kan worden vervolgd door de voorjaarscursus en evt later de vakopleiding Kruidengeneeskunde. Bovendien kun je in de herfst gelijk al van alles met kruiden gaan doen.

Plaats en docent

De cursus wordt gegeven: in Haaren(NBr): in de Zonnehoed het gebouw van Het Kruidenrijk in de Kruidentuin aan de Kapelweg 9 te 5076 TK Haaren door Hanneke de Brouwer en Carin Hekker, zeer praktische kruidendocenten. Er grenst meteen een grote kruidentuin aan de cursusruimte. De docenten weten via deze cursus vele mensen te inspireren en enthousiast te maken Zeer goed bereikbaar met bus 140.

Tijd en data
Dit zijn 6 opeenvolgende maan- of woensdagen:
groep 1: op maandagochtend van 9.30 - 12.00 uur door Hanneke de Brouwer
Start: 18 - 25 sept, 2 - 9 - 23 - 30 okt.

groep 2: op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur door Carin Hekker
Start: 20-27 sept, 4-11-25 okt, 1 nov

Kosten

Het cursusgeld bedraagt € 95,00 waarin € 25,00 inschrijfgeld dat u kunt overmaken op de ING rekening van Het Kruidenrijk, nr. nl83.ingb.000.40.59.237. Het resterende bedrag kunt u bij aanvang van de cursus voldoen.

Inschrijven

U kunt zich hier inschrijven.

Informatie

Voor opgave en informatie over de cursus kunt u terecht bij Het Kruidenrijk, telefoon: 06-38731563 of cursus@kruidenrijk.nl