In onze webwinkel betaal je pas na ontvangst

Anijszaad

De anijsplant (Pimpinella anisum) is een bloemdragende plant die behoort tot de schermbloemenfamilie. Anijs wordt gebruikt voor het aromatiseren van gerechten en kan daarnaast een medicinale werking hebben. Anijs is niet hetzelfde als steranijs hoewel ze vergelijkbaar smaken. Anijs wordt als aromatiserend kruid gebruikt in de keuken en in alcoholische dranken. Traditioneel is het trekken […]

Bami kruiden

Bami Kruiden   Bevat: selderij, prei, peen, kool, ui, bieslook, lavasblad, gember. Een mengsel kant en klaar om in een bamigerecht te verwerken. 5 minuten meewokken met de groenten. Lekker!! Allergenen info: selderij, knolselderij.

Basilicum

Basilicum heeft een sterke geur en aroma en wordt vooral veel in de Italiaanse keuken en bij tomaatgerechten gebruikt. In de zomer goed vers te gebruiken, in de winter is gedroogd aan te raden. Gekruide aardappelen Categorie : Aardappelgerechten Bereidingstijd : 30 minuten Aantal personen : 4 INGREDIENTEN 12 kleine aardappelen 60 gram boter 2 […]

Bieslook

(gedroogd voor najaar en winter) Bieslook smaakt in nagenoeg elk gerecht, maar mag nooit meegekookt worden (smaakverlies). De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente […]

Bonenkruid

(gedroogde blaadjes) Bonenkruid is een groenblijvende halfheester, heeft toegespitst smal blad met hele kleine bloemetjes. De bonenkruid soort Satureja montana is een overblijvende plant en heeft veel takjes en de donkergroene bladeren hebben geen bladsteel. De bonenkruid soort Satureja hortensis is eenjarig, heeft lila tot witte bloempjes, minder en ronder blad. Gebruik en toepassing van […]

Cajun kruiden

Ingrediënten: paprika, knoflook, dragon, ui, cayennepeper, zwarte peper, oregano, tijm. Met Cajun wordt een deel van de bevolking van de Amerikaanse staat Louisiana bedoeld. Deze Cajuns zijn oorspronkelijk Franse kolonisten uit de omgeving van Marseille. Zij vestigden zich in Acadia, het huidige Canada, en vluchten later voor de protestanten vanuit Acadië in Canada naar het […]

Cayennepeper

Het is vernoemd naar de Zuid-Amerikaanse stad Cayenne, de hoofdstad van het Franse Overzeese Departement Frans-Guyana. Cayennepeper maakt men van een bepaalde soort Spaanse pepers. Deze soort behoudt ook na het drogen zijn rode kleur. Na het drogen worden de pepers vermaald tot het buitengewone scherpe poeder dat we kennen als cayennepeper. Bereiding Cayennepeper wordt gebruikt […]

Chilipoeder

Ingrediënten: Cayenne peper paprika pittig paprika gerookt Recept Chili con carne Ingredienten 500 gram gehakt (soort naar keuze) biologisch 1 dikke ui (wit) 1 blik bruine bonen bonenkruid 1 blikje mais  Chili kruiden 1 bakje champignons 2 blikken gepelde tomaten 3 kleine paprika’s (gemengde kleuren) 1 stengel prei 1 teentje knoflook 3 lepels suiker

Dillegroen

(Anethum graveolens) Dille is een kruid met een uitgesproken scherp aromatisch en toch ietwat zoetige smaak. Smaak Dille wordt gebruikt bij vis, vooral in een saus, bij flauwe groenten die wat opgepept moeten worden en bij de inmaak van augurken, komkommers, uitjes enz. waarbij zowel dillegroen als dillezaad kunnen worden gebruikt. Ook bij het inmaken […]

Dillezaad

(Anethum graveolens) Dille is een kruid met een uitgesproken scherp aromatisch en toch ietwat zoetige smaak. Smaak Dille wordt gebruikt bij vis, vooral in een saus, bij flauwe groenten die wat opgepept moeten worden en bij de inmaak van augurken, komkommers, uitjes enz. waarbij zowel dillegroen als dillezaad kunnen worden gebruikt. Ook bij het inmaken […]

Dragon

Het kruid Dragon (Artemisia dracunculus)| Franse dragon | Russische dragon   Dragon is een klassiek kruid in de Franse keuken. Ben je benieuwd waar dragon goed bij past? Doe dan hier inspiratie op en lees meer over de eigenschappen en toepassingen van dragon. De bladeren van Franse dragon hebben een pikante (bitterzoete) smaak met anijsachtige […]

Foelie fijn voor sauzen ed.

Foelie (ook: folie) is een in de keuken gebruikte specerij met een vrij zachte smaak. Het woord foelie stamt af van het Latijnse woord folium, voor “blad” of “vlies” (vergelijk folie). De vruchten van de nootmuskaatboom (Myristica fragrans) leveren twee verschillende kruiden: Nootmuskaat en Foelie. Foelie is de gedroogde zaadmantel. Het zaad of de vrucht […]

Foelie heel voor soep

Foelie (ook: folie) is een in de keuken gebruikte specerij met een vrij zachte smaak. Het woord foelie stamt af van het Latijnse woord folium, voor “blad” of “vlies” (vergelijk folie). De vruchten van de nootmuskaatboom (Myristica fragrans) leveren twee verschillende kruiden: Nootmuskaat en Foelie. Foelie is de gedroogde zaadmantel. Het zaad of de vrucht […]

Garam Masala

Ingrediënten: koriander, kardamom, komijn, kaneel, zwarte peper, laos kruidnagel, zwarte mosterd Allergenen info: Mosterd

Geelwortel

Geelwortel = Kurkuma Voor geelwortel worden veel namen door elkaar gebruikt zoals: Kurkuma (afgeleid van de Latijnse naam Curcuma)  of koenjit . Als de plant boven de grond begint te verwelken (ongeveer december – januari) worden de ondergrondse delen opgegraven. De wortelstok en de knollen worden gescheiden van de wortels. gemalen kurkuma is het helder […]

De tuin

Kapelweg 9
5076 TK Haaren (NBr)

Kantoor

Belversestraat 40a
5076 PZ Haaren (NBr)

Telefoon

06-38 73 15 63
06-33 66 33 57  (Yvonne)

Email

aankoop: bestelling@kruidenrijk.nl
cursus: cursus@kruidenrijk.nl
advies: yvonne@kruidenrijk.nl
algemeen: info@kruidenrijk.nl